Intet kan måle sig med duften af nybagt æbletærte. De søde æbler, med et låg af sprød dej og ofte serveret med vaniljeis, er en klassisk amerikansk dessert. Denne tærte skal nok vække jubel hos både børn og vokse, og blive en populær dessert til festerne.
Forbered dejen i nogle få enkle trin. Tilbered de karamelliserede æbler, mens dejen hviler. Dæk tærteformen med den ene halvdel af dejen. Fyld med æbleblandingen, og dæk over med den anden halvdel af dejen. Nu er du klar til bage tærten
Trin 1
Start med dejen ved at lægge smørret (gem en klump til senere), mel og en knivspids salt i en køkkenmaskine.
Trin 2
Tænk for køkkenmaskinen, tilsæt isvand lidt ad gangen og forsæt med at ælte dejen, indtil den hænger sammen, strø mel på køkkenbordet og læg dejen ovenpå. Ælt dejen med hænderne til den er glat, og pak den ind i plastfolie. Læg dejen i fryseren i mindst 20 minutter.
Trin 3
Skræl æblerne, skær dem i små stykker og læg dem i vand med citronsaft. Kom sukker og stødt kanel på en pande, tilsæt vand og kog, til du får karamel. Tilsæt lidt smør og æblerne. Lad blandingen stege i nogle minutter.
Trin 4
Del dejen i to halvdele. Rul dejen ud med en kagerulle, og læg den eneste halvdel i bunden af en smurt tærteform. Fyld æbleblandingen i, og dæk over med den anden halvdel af dejen. Stik små huller i dejen med en kniv eller gaffel, start i siderne og gå ind mod midten. Nu er du klar til at bage.
Trin 5
Sæt fadet i ovnen på tredje niveau. Vælg den ønskede varmluftkonvektion. Temperatur: 180 °C. Stegetid: 40 min.