Clafoutis er typisk for det franske køkken og traditionel tilberedt med kirsebær er det en meget enkel, men lækker kage, især i denne nye og besnærende udgave.
Rør æg og sukker sammen. Pil og udsten abrikoserne og skær dem i skiver, dæk dem med æggemassen og bag dem. Et ekstra tips: drys dine clafoutis med stevia for en let pebermyntesmag
Trin 1
Pisk æg og sukker i en røreskål. Pisk med et piskeris, til du får en skummende og klar blanding. Tilsæt revet citronskræl og sigtet mel. Bland igen og undgå klumper. Tilsæt en knivspids salt, lunken mærk og bland. Tilsæt cognac til sidst.
Trin 2
Skyl abrikoserne, fjern stenen og skær dem i halve. Skær hver abrikos i 4 små stykker. Smør formene og læg abrikosstykker i bunden. Kom creme over og bag.
Trin 3
Sæt fadet i ovnen på andet niveau. Vælg den ønskede varmluftkonvektion. Temperatur: 170 °C. Bagetid: 42 min.
Relaterede opskrifter
Asado kalvespidsbryst i chimichurri-sauce
Mellem - Forberedelsestid 55 minAsado kalv er en typisk argentinsk ret, og den chimichurri-sovs, der hører til, giver retten et stærk og velsmagende twist. Traditionen er, at retten serveres på et fad, der holdes varm over kul: derhjemme kan du opvarme fadet i ovnen et par minutter før servering.
Læs mereTynd, sprød pizza med bacon, skalotteløg og chili
Lav - Forberedelsestid 15 minPizza er synonymt med det italienske køkken og er både kendt og populær over hele verden. Denne opskrift er uden mozzarella, og er ideel til mennesker med laktoseintolerans, men den smager stadig utrolig godt.
Læs mereÆbletærte
Lav - Forberedelsestid 45 minIntet kan måle sig med duften af nybagt æbletærte. De søde æbler, med et låg af sprød dej og ofte serveret med vaniljeis, er en klassisk amerikansk dessert. Denne tærte skal nok vække jubel hos både børn og vokse, og blive en populær dessert til festerne.
Læs mere