Asado kalv er en typisk argentinsk ret, og den chimichurri-sovs, der hører til, giver retten et stærk og velsmagende twist. Traditionen er, at retten serveres på et fad, der holdes varm over kul: derhjemme kan du opvarme fadet i ovnen et par minutter før servering.
Forbered marinaden til kødet og brug den til at krydre det valgte kalvekød Mens kødet steger i ovnen, tilberedes chimichurri-saucen, som skal serveres til det stegte kød. Et ekstra tips: tilsæt nogle få teskefulde æbleeddike til chimichurri-saucen for en frisk og dejlig let smag.
Trin 1
Læg kalvespidsbrystet i et ovnfast fad, og lad det trække i citronsaft. Tilsæt skrællet hvidløg, skyllet rosmarin og salvie. Lad det hvile i mindst 20 minutter.
Trin 2
Ingredienserne i chimichurri-saucen er presset hvidløg. chili, forårsløg, persille og oregano. Læg alle ingredienserne i en røreskål og tilsæt spidskommen og æbleeddike. Tilsæt olivenolie og bland grundigt.
Trin 3
Når kødet er marineret lægges det i et ovnfast fad, som er smurt med olivenolie. Chimichurri-saucen serveres med det stegte asado-kalvekød.
Trin 4
Sæt fadet i ovnen på andet niveau. Vælg den konventionelle opvarmningsfunktion Temperatur: 165 °C. Stegetid: 55 min.
Relaterede opskrifter
Æbletærte
Lav - Forberedelsestid 45 minIntet kan måle sig med duften af nybagt æbletærte. De søde æbler, med et låg af sprød dej og ofte serveret med vaniljeis, er en klassisk amerikansk dessert. Denne tærte skal nok vække jubel hos både børn og vokse, og blive en populær dessert til festerne.
Læs mereTynd, sprød pizza med bacon, skalotteløg og chili
Lav - Forberedelsestid 15 minPizza er synonymt med det italienske køkken og er både kendt og populær over hele verden. Denne opskrift er uden mozzarella, og er ideel til mennesker med laktoseintolerans, men den smager stadig utrolig godt.
Læs mere