Asado kalv er en typisk argentinsk ret, og den chimichurri-sovs, der hører til, giver retten et stærk og velsmagende twist. Traditionen er, at retten serveres på et fad, der holdes varm over kul: derhjemme kan du opvarme fadet i ovnen et par minutter før servering.
Forbered marinaden til kødet og brug den til at krydre det valgte kalvekød Mens kødet steger i ovnen, tilberedes chimichurri-saucen, som skal serveres til det stegte kød. Et ekstra tips: tilsæt nogle få teskefulde æbleeddike til chimichurri-saucen for en frisk og dejlig let smag.
Trin 1
Læg kalvespidsbrystet i et ovnfast fad, og lad det trække i citronsaft. Tilsæt skrællet hvidløg, skyllet rosmarin og salvie. Lad det hvile i mindst 20 minutter.
Trin 2
Ingredienserne i chimichurri-saucen er presset hvidløg. chili, forårsløg, persille og oregano. Læg alle ingredienserne i en røreskål og tilsæt spidskommen og æbleeddike. Tilsæt olivenolie og bland grundigt.
Trin 3
Når kødet er marineret lægges det i et ovnfast fad, som er smurt med olivenolie. Chimichurri-saucen serveres med det stegte asado-kalvekød.
Trin 4
Sæt fadet i ovnen på andet niveau. Vælg den konventionelle opvarmningsfunktion Temperatur: 165 °C. Stegetid: 55 min.