Asado kalvespidsbryst i chimichurri-sauce

Asado kalvespidsbryst i chimichurri-sauce

Asado kalv er en typisk argentinsk ret, og den chimichurri-sovs, der hører til, giver retten et stærk og velsmagende twist. Traditionen er, at retten serveres på et fad, der holdes varm over kul: derhjemme kan du opvarme fadet i ovnen et par minutter før servering.

Forbered marinaden til kødet og brug den til at krydre det valgte kalvekød Mens kødet steger i ovnen, tilberedes chimichurri-saucen, som skal serveres til det stegte kød. Et ekstra tips: tilsæt nogle få teskefulde æbleeddike til chimichurri-saucen for en frisk og dejlig let smag.

  • TILBEREDNINGSTID : 45 min
  • FORBEREDELSESTID : 55 min
  • SVÆRHEDSGRAD : Mellem
Ingredienser
  • 1 kg kalvespidsbryst
  • 4 citron
  • 4 fed hvidløg
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 kvist salvie
  • 110 g ekstra jomfruolivenolie
  • 50 g persille
  • 10 g Frisk chili
  • 40 g forårsløg
  • 10 g frisk oregano
  • 10 g æbleeddike
  • 2 g spidskommen
  • sort peber
  • salt
Ingredienser - Asado kalvespidsbryst i chimichurri-sauce
Forberedelse
Forberedelse - Asado kalvespidsbryst i chimichurri-sauce

Trin 1
Læg kalvespidsbrystet i et ovnfast fad, og lad det trække i citronsaft. Tilsæt skrællet hvidløg, skyllet rosmarin og salvie. Lad det hvile i mindst 20 minutter.

Trin 2
Ingredienserne i chimichurri-saucen er presset hvidløg. chili, forårsløg, persille og oregano. Læg alle ingredienserne i en røreskål og tilsæt spidskommen og æbleeddike. Tilsæt olivenolie og bland grundigt.

Trin 3
Når kødet er marineret lægges det i et ovnfast fad, som er smurt med olivenolie. Chimichurri-saucen serveres med det stegte asado-kalvekød.

Trin 4
Sæt fadet i ovnen på andet niveau. Vælg den konventionelle opvarmningsfunktion Temperatur: 165 °C. Stegetid: 55 min.