Disse små “ristærter” stammer fra det sydlige Italien. De har et lækkert fyld, som man kan vælge efter ønske og en sprød og dejlig overflade.
Start med at koge risotto eller brug en rest, som forberedelse til dine Arancini risottokugler. Skær mozzarella i tern og kom det i risotto-risene sammen med halvdelen af æggene. Form kugler, tryk dem flade og stik runde cirkler ud. Læg kogt skinke i midten af hver cirkel og form dem til kugler. Rul dem i æg og rasp. Bag kuglerne i ovnen, til de er helt sprøde. Et ekstra tips: tilsæt timian til risottoen sammen med mozzarellaen og æg.
Trin 1
Kog risotto-risene i masser af vand, tilsat salt, eller grøntsagsbouillon. Lad risottoen dryppe helt af, og læg dem ¨på et rent viskestykke.
Trin 2
Skær mozzarella i små tern, og bland den med sammen med pecorino og parmesanost. Bland de kogte ris med ost, salt og halvdelen af de piskede æg. Rør kraftigt.
Trin 3
Form risotto-risene til små kugler med hænderne. Læg de kogte skinke tern i midten. Luk kuglerne og rul dem i piske æg og rask. Læg Arancini-kuglerne på en bageplade.
Trin 4
Sæt beholderen i ovnen. Vælg den ønskede varmluftkonvektion. Temperatur: 200 °C. Stegetid: 22 min.
Relaterede opskrifter
Asado kalvespidsbryst i chimichurri-sauce
Mellem - Forberedelsestid 55 minAsado kalv er en typisk argentinsk ret, og den chimichurri-sovs, der hører til, giver retten et stærk og velsmagende twist. Traditionen er, at retten serveres på et fad, der holdes varm over kul: derhjemme kan du opvarme fadet i ovnen et par minutter før servering.
Læs mereTynd, sprød pizza med bacon, skalotteløg og chili
Lav - Forberedelsestid 15 minPizza er synonymt med det italienske køkken og er både kendt og populær over hele verden. Denne opskrift er uden mozzarella, og er ideel til mennesker med laktoseintolerans, men den smager stadig utrolig godt.
Læs mereÆbletærte
Lav - Forberedelsestid 45 minIntet kan måle sig med duften af nybagt æbletærte. De søde æbler, med et låg af sprød dej og ofte serveret med vaniljeis, er en klassisk amerikansk dessert. Denne tærte skal nok vække jubel hos både børn og vokse, og blive en populær dessert til festerne.
Læs mere