Bagte arancini risottokugler

Bagte arancini risottokugler

Disse små “ristærter” stammer fra det sydlige Italien. De har et lækkert fyld, som man kan vælge efter ønske og en sprød og dejlig overflade.

Start med at koge risotto eller brug en rest, som forberedelse til dine Arancini risottokugler. Skær mozzarella i tern og kom det i risotto-risene sammen med halvdelen af æggene. Form kugler, tryk dem flade og stik runde cirkler ud. Læg kogt skinke i midten af hver cirkel og form dem til kugler. Rul dem i æg og rasp. Bag kuglerne i ovnen, til de er helt sprøde. Et ekstra tips: tilsæt timian til risottoen sammen med mozzarellaen og æg.

  • TILBEREDNINGSTID : 22 min
  • FORBEREDELSESTID : 20 min
  • SVÆRHEDSGRAD : Mellem
Ingredienser
  • 400 g ris
  • 125 g mozzarella
  • 200 g kogt skinke i små terninger
  • 3 spsk. pecorino-ost
  • 4 spsk. parmesanost
  • 3/1 æg
  • 6 spsk. rasp
  • peber
  • salt
Forberedelse

Trin 1
Kog risotto-risene i masser af vand, tilsat salt, eller grøntsagsbouillon. Lad risottoen dryppe helt af, og læg dem ¨på et rent viskestykke.

Trin 2
Skær mozzarella i små tern, og bland den med sammen med pecorino og parmesanost. Bland de kogte ris med ost, salt og halvdelen af de piskede æg. Rør kraftigt.

Trin 3
Form risotto-risene til små kugler med hænderne. Læg de kogte skinke tern i midten. Luk kuglerne og rul dem i piske æg og rask. Læg Arancini-kuglerne på en bageplade.

Trin 4
Sæt beholderen i ovnen. Vælg den ønskede varmluftkonvektion. Temperatur: 200 °C. Stegetid: 22 min.