Kødboller med birkes

Kødboller med birkes

Engang var kødboller ikke førstevalget, men de har fået en renæssance, navnlig i gourmetopskrifter, som den du får her med en sprød skorpe af birkes.

Utroligt nemt: bland alle ingredienser i en skål, og lav pænt store kødboller, og rul dem i pisket æg og birkes. Læg dem i et ovnfast fad for at få dem ekstra sprøde. Et ekstra tips: presset hvidløg i farsen giver en endnu mere velsmagende og krydret smag.

  • TILBEREDNINGSTID : 20 min
  • FORBEREDELSESTID : 20 min
  • SVÆRHEDSGRAD : Lav
Ingredienser
  • 500 g hakket oksekød
  • 4 tvebakker
  • 3 æg
  • 80 g parmesanost
  • 4 spsk. mælk
  • 2 kviste persille
  • 8 spsk. birkes
  • 4 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • peber
  • salt
Forberedelse

Trin 1
Bland det hakkede kød med knuste tvebakker, mælk, parmesanost, persille, salt og peber i en røreskål. Tilsæt en håndfuld birkes og blandt grundigt.

Trin 2
Rør farsen grundigt. Form kødboller på størrelse med en golfbold med hænderne. Rul dem i pisket æg og dæk dem med birkes. Læg kødbollerne i et ovnfast fad.

Trin 3
Sæt beholderen i ovnen. Vælg den konventionelle opvarmningsfunktion Temperatur: 180 °C. Bagetid: 20 min.