Engang var kødboller ikke førstevalget, men de har fået en renæssance, navnlig i gourmetopskrifter, som den du får her med en sprød skorpe af birkes.
Utroligt nemt: bland alle ingredienser i en skål, og lav pænt store kødboller, og rul dem i pisket æg og birkes. Læg dem i et ovnfast fad for at få dem ekstra sprøde. Et ekstra tips: presset hvidløg i farsen giver en endnu mere velsmagende og krydret smag.
Trin 1
Bland det hakkede kød med knuste tvebakker, mælk, parmesanost, persille, salt og peber i en røreskål. Tilsæt en håndfuld birkes og blandt grundigt.
Trin 2
Rør farsen grundigt. Form kødboller på størrelse med en golfbold med hænderne. Rul dem i pisket æg og dæk dem med birkes. Læg kødbollerne i et ovnfast fad.
Trin 3
Sæt beholderen i ovnen.
Vælg den konventionelle opvarmningsfunktion Temperatur: 180 °C. Bagetid: 20 min.
Relaterede opskrifter
Asado kalvespidsbryst i chimichurri-sauce
Mellem - Forberedelsestid 55 minAsado kalv er en typisk argentinsk ret, og den chimichurri-sovs, der hører til, giver retten et stærk og velsmagende twist. Traditionen er, at retten serveres på et fad, der holdes varm over kul: derhjemme kan du opvarme fadet i ovnen et par minutter før servering.
Læs mereTynd, sprød pizza med bacon, skalotteløg og chili
Lav - Forberedelsestid 15 minPizza er synonymt med det italienske køkken og er både kendt og populær over hele verden. Denne opskrift er uden mozzarella, og er ideel til mennesker med laktoseintolerans, men den smager stadig utrolig godt.
Læs mereÆbletærte
Lav - Forberedelsestid 45 minIntet kan måle sig med duften af nybagt æbletærte. De søde æbler, med et låg af sprød dej og ofte serveret med vaniljeis, er en klassisk amerikansk dessert. Denne tærte skal nok vække jubel hos både børn og vokse, og blive en populær dessert til festerne.
Læs mere