Macarons er klassiske franske kager, som findes i alskens farver og størrelser. Læg dem sammen med syltetøj eller creme i matchende pastelfarver. Disse elegante kager er perfekte til en kop te sammen med vennerne.
Man skal være meget opmærksomhed, når man tilbereder macarons. Sigt først melet med flormelis og halvdelen af æggehviderne. Pisk resten af æggehviderne. Opløs sukkeret i en gryde med vand. Advarsel: maks. 118 °C. Tilsæt sirup til æggehviderne. Fortsæt med at piske dem stive med en elektrisk mikser. Tilsæt frugtfarven. Når blandingen er glat skal du komme den i en sprøjtepose og forme nogle små cirkler på en bageplade, beklædt med bagepapir. Klar, parat, bag.
Trin 1
Start med at sigte melet med flormelis og halvdelen af æggehviderne. Bland indtil du har en glat blanding.
Trin 2
Kom resten af æggehviderne i en køkkenmaskine, og pisk til de er stive. Kom sukker og vand i en gryde. Bland det grundigt og opløs sukkeret på lav varme. Bemærk: maks. 118 °C.
Trin 3
Tilsæt sirup til æggehviderne og fortsæt med at piske dem stive med et elektrisk piskeris. Forsæt til blandingen har stuetemperatur. Tilsæt frugtfare, og bland forsigtig med en spatel nedefra og op.
Trin 4
Kom blandingen i en sprøjtepose og sæt små cirkler på ca. 2 cm i diameter direkte på bagepladen med bagepapir. Bank bagepladen ned i bordet for at fjerne eventuelle lufthuller, og sæt pladen i ovnen.
Trin 5
Sæt pladen i ovnen på andet niveau. Vælg den konventionelle opvarmningsfunktion Temperatur: 170 °C. Stegetid: 15 min.