Pita Gyros er typisk græsk street food, der nydes over hele verden. I denne opskrift bruges tynde strimler af svinekød, der er marineret og stegt på spyd. Serveres med pitabrød og salat.
Mariner kødet sammen med halvdelen af løgene, hvidløg, olie og krydderurter og stil det i køleskabet. Snitsalat, tomater og resten af løgene. Et ekstra tips: Tilsæt frisk chili til marinaden og et ekstra kick.
Trin 1
Mariner svinekødet sammen med hakket løg, knust hvidløg, rosmarin, timian og olie. Lad det hvile i køleskabet i 30 minutter. Snit tomater, salat, tomater og resten af løgene, så det er klar til at fylde i pitabrødene.
Trin 2
Skær svinekødet i tynde strimler. Læg det på bagepladen og kom marinaden over.
Trin 3
Sæt bagepladen i ovnen, og vælg den konventionelle opvarmningsfunktion.
Trin 4
Temperatur: 180 °C. Bagetid: 25 min.
Relaterede opskrifter
Tynd, sprød pizza med bacon, skalotteløg og chili
Lav - Forberedelsestid 15 minPizza er synonymt med det italienske køkken og er både kendt og populær over hele verden. Denne opskrift er uden mozzarella, og er ideel til mennesker med laktoseintolerans, men den smager stadig utrolig godt.
Læs mereAsado kalvespidsbryst i chimichurri-sauce
Mellem - Forberedelsestid 55 minAsado kalv er en typisk argentinsk ret, og den chimichurri-sovs, der hører til, giver retten et stærk og velsmagende twist. Traditionen er, at retten serveres på et fad, der holdes varm over kul: derhjemme kan du opvarme fadet i ovnen et par minutter før servering.
Læs mereÆbletærte
Lav - Forberedelsestid 45 minIntet kan måle sig med duften af nybagt æbletærte. De søde æbler, med et låg af sprød dej og ofte serveret med vaniljeis, er en klassisk amerikansk dessert. Denne tærte skal nok vække jubel hos både børn og vokse, og blive en populær dessert til festerne.
Læs mere