Pita Gyros

Pita Gyros

Pita Gyros er typisk græsk street food, der nydes over hele verden. I denne opskrift bruges tynde strimler af svinekød, der er marineret og stegt på spyd. Serveres med pitabrød og salat.

Mariner kødet sammen med halvdelen af løgene, hvidløg, olie og krydderurter og stil det i køleskabet. Snitsalat, tomater og resten af løgene. Et ekstra tips: Tilsæt frisk chili til marinaden og et ekstra kick.

  • TILBEREDNINGSTID : 25 min
  • FORBEREDELSESTID : 20 min
  • SVÆRHEDSGRAD : Lav
Ingredienser
  • 400 g Svinekød
  • 1 Rødløg
  • 2 Hvidløgsfed
  • Rosmarin
  • Timian
  • 1 tsk. Honning
  • peber
  • salt
  • 1 Grøn salat
  • 2 Tomater
  • 4 Pitabrød
  • peber
  • salt
Ingredienser - Pita Gyros
Forberedelse
Forberedelse - Pita Gyros

Trin 1
Mariner svinekødet sammen med hakket løg, knust hvidløg, rosmarin, timian og olie. Lad det hvile i køleskabet i 30 minutter. Snit tomater, salat, tomater og resten af løgene, så det er klar til at fylde i pitabrødene.

Trin 2
Skær svinekødet i tynde strimler. Læg det på bagepladen og kom marinaden over.

Trin 3
Sæt bagepladen i ovnen, og vælg den konventionelle opvarmningsfunktion.

Trin 4
Temperatur: 180 °C. Bagetid: 25 min.